Julklappsköp och bad

Idag tog vi det lugnt här hemma i morse eftersom Nathalie har börjat med vanan att vakna kl. 4 varje natt och inte somna förrän vid 5.30 tiden igen... puh.... hoppas att den vanan går över snart. Vi tog oss iallafall ut en stund på förmiddagen för att få lite luft och passade samtidigt på att gå förbi Cubus som hade lite rabatt-dag idag. Gick även i lite andra affärer och fick tag på lite julklappar också :)
När Andreas kom hem var det dags för bad i baljan, idag var det populärt med bad, det är ju inte alltid det är så poppis.


leker med badleksakerna

Annars så går dagarna på och Nathalies favoritsysselsättningar är att krypa fram till tv-bänken och dra ut alla skivor och filmer på golvet. Sedan kryper hon vidare för att dra i lite kontakter (fast hon vet att hon inte får :)), därefter bär det av ut i hallen mot skohyllan för att röra runt bland skorna. Sedan brukar hon bli trött på att krypa runt och då är det bara att hålla henne i händerna och låta henne knata runt till fots :)


tagen på bar gärning :)

En annan favorit är att titta på babblarnas musikvideo på datorn. Låten går varm här hemma och Nathalie skrattar lika mycket varje gång hon ser de dansande figurerna.


veckan som gått

Denna veckan har det inte hänt så värst mycket. I måndags var vi på babysången, i tisdags var Emma och lille Edgar hemma hos oss så att barnen fick leka lite och i onsdags var vi också på morgonpromenad. Idag har jag legat däckad hela dagen med feber och ont i huvudet så Andreas fick vara hemma från jobbet och ta hand om lillan. Mindre kul... Vi får hoppas att det är bättre tills imorgon. Imorgon eftermiddag ska vi vaccinera Nathalie mot svininfluensan så att hon inte åker på det, hoppas inte att hon blir alltför dålig pga det. Eftersom jag inte har så mycket att skriva lägger jag upp ett par bilder istället!


leker på sin nya lekmatta


Äter mellanmål


När jag tror att jag är ensam i köket passar jag på att rota i lådorna lite


Provar gunghästen


Klapp&Klang, IKEA och babysim igen :)

I fredags var vi på Klapp&klang  i Kungsmarkens kyrka för första gången. Vi tog en långpromenad dit tillsammans med Linda och lilla Sonia. Som tur var så var det toppenväder så det var riktigt skönt. Nathalie verkade gilla klapp&klang, det sjöngs sånger och skramlades med maraccasar och lektes med en massa andra barn och leksaker. Nathalie lekte så mycket och tyckte det var så roligt så hon sov hela promenaden hem sedan.

Idag har vi varit på ikea i Kalmar och köpt en massa nödvändiga (och en del inte så nödvändiga) saker. Bl.a. en lekfilt till Nathalie, gosedjur, lampor, ramar, en matta, ljus, vaser och förvaringslådor. Nathalie tyckte det var roligt att sitta i den stora kundvagnen och titta på alla människor och alla konstiga saker som man kunde köpa. Vi passade på att äta lunch där också innan vi åkte hem. Efter maten blev hon dock så trött att hon slocknade på min axel, och där fick hon gott hänga och sova eftersom vi inte hade barnvagnen med oss, men det gick bra det med :)
lunch på ikeaPå vägen hem lekte hon med sin nya leksak: giraffen i jordgubbsbilen :)


Vi han knappt komma hem från Kalmar förrän det var dags att bege sig till varmbadhuset för lite babysim. Nathalie tyckte det var lika kul som alltid och det blev både dyk och bad i simring idag.Efter en sån händelserik dag hade vi en trött liten gumma med oss hem, och efter lite välling somnade hon som en stock!

Imorgon är det babysång på förmiddagen, och så får vi se vad vi hittar på sen!

Utflykt, farsdag och babysim.

I onsdags förra veckan åkte jag och Nathalie med våra kompisar Therese och lilla Alice på utflykt till Kristianstad. Vi gick på café, strosade i affärer och handlade lite smått och gott. Bland annat en tomteklänning med tillhörande luva som Nathalie ska ha i jul. Det var första gången som Nathalie åkte tåg och det gick jättebra. Hon tyckte det var roligt att titta ut genom fönstret på allt som vi åkte förbi. Det blev verkligen en heldag och både mammor och bebisar var trötta men nöjda när vi kom hem igen.


Therese, Alice och Nathalie i Kristianstad

I söndags firade vi Andreas första farsdag. Det blev lite sång och några små paket som Nathalie och jag hade inhandlat tidigare i veckan. På kvällen var det dags för babysim igen. Det var tredje gången vi var där och Nathalie tyckte det var lika roligt som vanligt. Den här gången följde farmor och faster med och tittade på. Det var dykning som stod på schemat. Ner under vattnet med hela lilla Natta, hon hostade och fräste litegrann men det gick bra ändå!


Nathalie tycket det är mysigt att bada :)

Idag har vi varit och hälsat på faster Alexandra, det var mysigt som vanligt. Vi fikade och Nathalie åt lunch, sen blev det lek och stoj! Imorgon väntar promenad och sedan är det planerat fika med de andra mammorna och bebisarna. Det ser vi fram emot!


Ny blogg!

Jag har ju tidigare bara haft en bildblogg. Där har jag inte möjlighet att skriva så mycket om bilderna, och det händer ju så mycket nu som man vill berätta om, så jag tycker att detta är ett roligare alternativ från och med nu =)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0