Jul... del 1

Nu har det varit jul och vi har varit iväg i Stockholm länge, därav den dåliga uppdateringen. Lägger upp lite bilder så ni får se vad vi har haft för oss :)


Den 19/12 firade vi lilla julafton med farmor, farfar och faster eftersom vi skulle iväg över julen. Då fick Nathalie träffa tomten för första gången.

Måndagen 21/12 åkte vi den långa vägen till Stockholm, det gick ganska bra men det är ju sååå tråkigt at sitta still i sin bilstol tycker vårt lilla yrväder!

 
Väl framme hos mormor och morfar fick Nathalie spralla av sig rejält. Det roligaste var att titta och pussa på sig själv i den stora spegeln.
 
Morfar hade köpt en pulka som var väldigt intressant.

 
Vi hittade en liten slänt som var precis lagom att åka i, Skoj skoj tyckte lilla gumman :)

På tisdagkvällen var vi hembjudna till Mathias och Magda som har flyttat in i sin nya lägenhet. Den var jättefin, det var kul att se! De bjöd på god mat och kusinerna passade på att leka med varandra.

På julafton var hela familjen hemma hos mamma och pappa. Det blev fika, Kalle Anka, mat, godis, julklappar, lek och en massa annat mys.
 
Fikar och tittar på Kalle

 
Sen kom tomten och hälsade på. Han hade med sig en säck julklappar. Nathalie fick ett paket som var större än henne själv :)


Progress...

Nu är ju lilla Nathalie snart 10 månader och hon utvecklas i en rasande fart! Bara den senaste veckan har hon lärt sig att resa sig själv mot en bokhylla, gunga på gunghästen utan att någon håller i, vinka och även att stå utan stöd i ca 15 sekunder. Kul, tycker vi som får följa med på denna spännande resa!


Hurra! Jag lyckades ställa mig upp på egen hand :)


Det är inte alla som kan gunga gunghäst och borsta tänderna på samma gång ;-)

I torsdags genomgick Nathalie den operation som vi har väntat på sedan i mars... allt gick bra men det var nervöst dagarna innan! Vi åkte tidigt på morgonen till sjukhuset och vid 10 sövdes hon. Sedan var det bara att vänta, det hela tog en dryg timme och det var nog den längsta timmen i våra liv. När hon sedan vaknade var det en medtagen liten tjej som fick komma upp i min famn. Men allt hade gått jättebra, och efter en liten stund hade hon kvicknat till och var som vanligt igen. Vår lilla spralliga tös :)


En trött liten tös som låg länge på uppvaket och tog igen sig.


Lek, mys och sång!

I onsdags morse gick vi vår vanliga morgonpromenad med "gänget". Det var riktigt kallt och vi gick långt så det fick bli en fika på Wayne's coffee efteråt :)


Lattebebis...?

I fredags var Andreas ledig så vi trotsade det dåliga vädret och gick ut och fick lite ärenden uträttade, på vägen hem stannade vi till i Hoglands park så Nathalie fick gunga en stund. Hon tjoade och sprallade med benen hela tiden men gillade INTE när vi lyfte upp henne ur gungan...




I lördags var vi och hälsade på hos farmor och farfar. Det blev fika, en massa lek och sen mat. Skoj med pappas gamla leksaker tyckte Nathalie. Den bästa är den illans gröna maraccasen som skramlar så roligt när man skakar på den!



Idag har vi varit på terminsavslutning på babysången. Vi sjöng de vanliga sångerna och även en julsång. Efter det fick alla små barn varsin liten julklapp och sedan var det fika. Mysigt tyckte vi! I januari börjar terminen igen och vi ska absolut fortsätta!


På vägen till babysången regnade det men Nathalie gillade inte regnskyddet för det skymde ju sikten :( Men det löste hon lätt genom att sticka ut huvudet, och så satt hon så hela vägen. Det såg väldigt roligt ut!

Fotografering och julstök...

Idag har vi varit hemma hos Linda och lilla Ines i Torskors och lekt med alla de andra små barnen. Nathalie tyckte det var jättekul att få komma hemifrån ett tag, och Ines hade ju så många roliga leksaker som vi inte har här hemma. Det bjöds även på fika och så tog vi gruppfoton på barnen. De var så duktiga allihop, det blev bara lite pip och gnäll på slutet.


Nathalie skymtar man bakom tomtekompisarna Melvin, Sonia, Alice, Edgar, Ines och Moa

 
Sedan svidades det om till finkläder och fotades lite till. Kolla in grabbarnas snygga lackskor :) Nathalie hade fått tag på ett par leksaksnycklar som var mycket mer intressanta än att titta in i kameran.


När Andreas sen kom hem satte vi igång att baka lite pepparkakor. Det tyckte Nathalie var kul, och hon lyckades allt smita in några små degbitar i munnen, till hennes stora lycka.


Här hjälper hon pappa att kavla ut degen...


...och här hjälper hon mamma att trycka ut degen...


...och sen måste man vänta på att de gräddas!

RSS 2.0